Jak powinno wyglądać restauracyjne menu?

Restauracyjna karta dań jest bardzo ważna, więc powinna być przede wszystkim czytelna, i zawierać wszelkie istotne informacje, zarówno o samych daniach jak i o ich cenie. Ważne jest też, by została podana gramatura posiłków, czyli jeśli zamawia się kotlet schabowy o wadze 200 gram, to tyle właśnie powinien mieć. Klienci zwracają uwagę na porcje, lepiej, więc nie oszukiwać, bo źle to wpłynie na opinię restauracja vidok. W menu głównym, powinna być, także zawarta lista napojów, kaw, czy alkoholi, przecież do dobrego obiadu każdy lubi wypić lampkę wina. W niektórych restauracjach, menu pisane jest odręcznie, co jest dobrym rozwiązaniem zwłaszcza, jeśli karta ma postać małej książki. Grunt, by nie było pobrudzone i nie znajdowały się na nim resztki dań. Oczywiście, ilość kart musi być odpowiednio dobrana do ilości stolików, dobra restauracja vidok nie może pozwolić sobie żeby klient musiał czekać na jej otrzymanie. Po zajęciu miejsca, przynoszona jest przez obsługę, i goście mają czas na podjęcie decyzji, na co mają ochotę.

Comments are closed.